Ord og Øer

Ord og Øer har til hensigt at udfordre og undersøge noget om ordets potentiale via de medvirkende, der udgør pastor Thomas Østergaard Aallmann og forfatterne Naja Marie Aidt, Mikael Josephsen, Kristina Stoltz, Vagn Remme, Betina Birkjær, Nanna Grønbech Petersen, Kristina Nya Glaffey og Thomas Boberg.

Naja Marie Aidt medvirker i Ord og Øer. Hun er født på verdens største ø Grønland. Hun har et stort forfatterskab bag sig.

Kristina Stoltz medvirker i Ord og Øer. Hun har blandt andet skrevet CAHUN, der til dels foregår på en ø.

Eventrækken Ord og Øer eksperimenterede med at bringe litteraturen ud på alternative scener, og foregik i 2021 på udvalgte øer i Det Sydfynske Øhav, her læste de ovennævnte danske forfattere op og kom med svar på ordets potentiale. Ord og Øer eventene således foregik på så forskellige scener som: Ambrosiusegen på Tåsinge, Ristinge Camping på Langeland, Kultur Konsulatet i Svenborg, Thurø Kirkegård og Ærøskøbing Torv.

Ønsket er nu at skabe en Ord og Øer antologi og et Ord og Øer lydværk, hvor læser og lytter møder en diversitet af tekster og tankevækkende ord, skrevet og talt af danske forfattere fra udkant til hovedstad.